update april holland park

Vanwege een verhuizing iets later dan gepland... maar hierbij de update van april van de ontwikkelingen op Holland Park.

Omdat het nog enige tijd gaat duren voordat ons appartement in blok 19 af is, zijn wij tijdelijk verhuisd naar Utrecht Leidsche Rijn. Dit weekend zijn de verhuisdozen op enkele na weg, en heb ik weer even tijd om een update te schrijven.
De verhuizing betekent overigens ook dat ik minder vaak op Holland Park kom, dus ik zou jullie willen vragen om mij te helpen met updates. Heb je nieuws, of heb je foto's van nieuwe ontwikkelingen, stuur ze me dan door! Ik zal ze dan verwerken tot een update. Of ben je goed met tekst en vind je het leuk om af en toe een artikel te schrijven? Laat het me weten!

Holland Park wordt groen

Begin april werden er bomen en struiken geplant aan het Zilvermeeuwpad, zowel langs het water als tussen de parkeerplaatsen:

Bomen parkeerplaatsBomen zilvermeeuwpadplanten zilvermeeuwpad

En ook het Roerdomppad ziet er een stuk aantrekkelijker uit:

RoerdomppadBomen roerdomppad

Winkels / horeca

Inmiddels is er ook een ontzettend mooie bloemenzaak geopend op Holland Park, waar al vele bewoners met veel plezier gebruik van maken:

Bloemenzaak

We begrepen dat er ook een lunchroom gaat komen bij blok 3, maar daar hebben we nog geen officiële communicatie van gezien. Ook zijn er geruchten over het uitbreiden van de Albert Heijn op de Campus, maar ook daar hebben we officieel nog geen bericht over gehad.

Huurwoningen

In toren 3 en 4, en blokken 6 en 7 is hard gewerkt om de huurwoningen gereed te krijgen voor de nieuwe huurders. Ook de bestrating is aangepakt, en we beginnen een mooi beeld te krijgen van hoe de wijk er straks gaat uitzien:

Blok6 april2019Toren3 april2019Blok6 2 april2019

Blok 5

Aan blok 5 wordt de laatste hand gelegd. De precieze planning is ons niet bekend, maar hierbij een foto van half april waarop blokken 5, 18 en 19 te zien zijn:

Blok5 18 19 april2019Blok5 april2019

Afbouwwerkzaamheden blok 18 en 19

De afbouwwerkzaamheden aan blokken 18 en 19 zijn begin van het jaar gestart, nadat er achter de schermen allerlei ontwikkelingen plaats hebben gevonden om HSB als nieuwe aannemer te kunnen laten starten. Voor de bewoners van blokken 18 en 19 (waarvan ik er een ben...) een heel vervelende situatie dat het zo veel langer duurt, en we geconfronteerd worden met behoorlijke extra kosten die niet gedekt worden. Maar voor iedereen wel erg fijn dat er nu weer gewerkt wordt, er weer voortgang te zien is, en er een nieuwe opleverdatum bekend is!
Op dit moment vinden de werkzaamheden voor de ruwbouw plaats, en wordt er voor blok 19 aan de tweede verdieping gebouwd, en voor blok 18 al aan de derde (of misschien zelfs inmiddels vierde).
Voor blok 19 wordt na verwachting na de bouwvak het hoogste punt bereikt.

Blok18 19 april2019

Blok 19 wordt uiterlijk eind oktober 2020 opgeleverd, en blok 18 uiterlijk eind januari 2021.
Blok 20 wordt als het goed is halverwege 2020 opgeleverd, maar aangezien wij daar geen updates over krijgen, zijn wij niet op de hoogte van eventuele wijzigingen.
Voor de kopers van blok 19 is er een specifieke update met meer detail, die beschikbaar is na het inloggen als bewoner van blok 19.

Blokken 22 en 23

Voor blokken 22 en 23 vinden er verschillende werkzaamheden plaats. De afgelopen tijd was het vooral heiwerk.

Blok22 april2019

Infrastructuur

De infrastructuur krijgt veel aandacht op het moment. Zoals al te zien was in het begin van het artikel is er gewerkt aan de beplanting, en bij het stuk over de huurwoningen is te zien hoe de bestrating eruit komt te zien. Ook is er gewerkt aan de de toegang naar blok 1 (en verder):

Toegangsweg blok1 april2019

Deze wordt aangesloten op de nieuwe weg die straks rondom het park loopt. Als het goed is, verdwijnt het tankstation rond juni, en kan er verder gewerkt worden aan de aanleg van het park. De planning hiervan is ons niet bekend.

Holland Park Zuid

Voor Holland Park Zuid is er enige tijd geleden een voorontwerp van het bestemmingsplan beschikbaar gemaakt. Dit plan betreft zo'n 1500 woningen met een aantal torens die tot ca 50 meter hoogte kunnen reiken.

Voorontwerp HollandParkZuid maart2019

Veel bewoners hebben hier bezwaar tegen gemaakt, zo is bijvoorbeeld te lezen in het Diemernieuws

Op 9 mei bespreekt de gemeente het gewijzigde stedenbouwkundig plan.

Meer nieuws?

Heb je meer nieuws dat toegevoegd kan worden aan de april update? Of heb je nieuws voor mei/juni? Laat het me weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten,
Bart

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!