Twee weken geleden bezochten wij Sluseholmen, een wijk in Kopenhagen die ook ontworpen is door Sjoerd Soeters, de architect van Holland Park.

Het was heerlijk om door Sluseholmen heen te lopen: je ziet verschillende mooie appartementcomplexen, veel water met bruggetjes eroverheen, kano's en bootjes die er rondvaren, en er is een gezellige levendigheid.
Er zijn veel gelijkenissen te zien met Holland Park, maar ook verschillen. Sluseholmen is natuurlijk al een stuk volwassener, waardoor er meer groen is, en het meer leeft. Dit komt waarschijnlijk ook door de verschillende winkels die er liggen, en daar zijn in Holland Park al de eerste stappen mee gezet.

Als je door de straten in Sluseholmen loopt, dan zie je dat deze een stuk breder zijn. Het is een kwestie van smaak, maar wij denken dat de smallere straten in Holland Park het nog iets gezelliger maken. Ook de afwerking van de gevels in Holland Park is een stuk gevarieerder. Wat wel leuk is, is dat de binnentuinen in Sluseholmen allemaal open zijn, en in verschillende binnentuinen zitjes gemaakt zijn. In een binnentuin zagen we zelfs zitjes in een glazen tuinhuisje, met verwarming, en in een andere binnentuin stond er een gezamenlijke barbeque.

Als Sluseholmen het voorbeeld is van de gezelligheid en levendigheid van Holland Park over een paar jaar (maanden? :-)), dan is dat wat ons betreft een mooi vooruitzicht! Mocht je een keer naar Kopenhagen willen gaan, breng dan zeker een bezoek aan Sluseholmen.

Slusseholmen3

Slusseholmen4

Slusseholmen5

Slusseholmen6

Slusseholmen7

Slusseholmen8

Slusseholmen9

Slusseholmen10

 

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!