Update augustus

Voor de meesten zijn de vakanties weer voorbij... en hoe staat Holland Park er nu bij?

Blok 5

Blok 5 is inmiddels opgeleverd! Het was even spannend, want de eerste geplande oplevering werd afgekeurd. Maar niet lang daarna mochten de eerste bewoners er dan toch in. 
Blok5 1

In de binnentuin kun je de beregeningsslangen zien liggen, fijn natuurlijk voor een mooie tuin die ook zonder zorgen mooi blijft:

Blok5 2

Ook in het stuk voor blok 5 wordt hard gewerkt, hieronder hoe het er half juli uitzag, en hoe het er op dit moment uitziet:

Blok5 3A

Blok5 3B   

Infrastructuur

Er worden ook flinke vorderingen gemaakt met de aanleg van de wegen. Hieronder de status van half juli, en vervolgens is te zien hoe de weg nu al tot aan blok 3 loopt.

Infrastructuur1A

Infrastructuur1B

Plein bij blok 3 en 6 

Begin juli zagen we nog dat er flink gewerkt werd aan het plein bij blok 3 en blok 6. Inmiddels is dit afgerond, en is het wachten op de eerste terrasstoeltjes (hopelijk :-) ):

Plein blok356

Plein blok3 6

Benzinestation

Het BP benzinestation is nog iets langer blijven staan dan voorheen gepland (juli 2019), maar inmiddels is dit alles wat er rest:

BP

 

Het informatiecentrum 

In juli was de loper nog te zien van het informatiecentrum, maar inmiddels is de loper weg, en blijft er een geraamte over:

Informatiecentrum 1A

Informatiecentrum 1B

Informatiecentrum 1C

 

Traktatie voor HSB bouw 

In juli hebben de bewoners van blok 19 de HSB bouwers getrakteerd op taart om hun te bedanken voor het harde werk. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar we zijn superblij om na de lange onzekere periode weer zo'n mooie vorderingen te zien. We worden altijd goed op de hoogte gehouden door HSB van de stand van zaken, en we zien bijna maandelijks weer een laag boven op de blokken verschijnen. Kortom, na de perikelen met de failliete aannemer zijn we blij met wat we van HSB bouw zien!

Blok 18

Inmiddels zijn de werkzaamheden door HSB na de vakantie weer opgestart. Hieronder de laatste foto's van blok 18: 

Blok18 1 

Blok18 2

 

Blok 19

Dit weekend hebben we voor blok 19 vernomen dat de vorderingen conform planning verlopen. Dit betekent dat de verwachting nog steeds is dat eind september het hoogste punt bereikt zal worden. Hieronder de laatste foto's van blok 19:

 Blok19 1

Blok19 2

Blok19 4

 

Blok 20

Bij blok 20 zien we de stijgers steeds verder zakken, en worden de verschillende stenen die gebruikt zijn in het metselwerk zichtbaar:

Blok20 1

 

Blokken 22 en 23

Tenslotte hebben we nog wat foto's gemaakt van de werkzaamheden van blok 22 en 23. Hier worden nu ook de eerste contouren van de muren zichtbaar:

Blok22

Aanvullingen? Nieuwe foto's?

Heb je aanvullingen voor deze update? Of heb je foto's, of informatie die we toe kunnen voegen in een volgende update? Daar zijn we altijd blij mee!

 

 

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!