Holland Park by night

Zo op de valreep van 2019 nog even een doorkijkje naar 2020 maken?

Er staat genoeg te gebeuren in 2020 voor Holland Park!
Voor wie niet de gelegenheid heeft gehad om alles te volgen, of het gewoon fijn vindt om nog eens even een overzicht te hebben van wat er aankomt, hieronder een opsomming.

Mist er iets? Laat het ons weten!

Oplevering blok 18, 19 en 20

Als eerste zal blok 20 opgeleverd worden, dit vindt ergens rond maart/april plaats. Met de oplevering van dit blok komen er 112 vrije sector huurappartementen bij.

Blok20

Vervolgens zullen vanaf augustus de eerste appartementen van blokken 18 en 19 opgeleverd gaan worden. 
Blok18

Dit is iets waar de kopers van deze blokken al heel lang naar uitkijken, na het aankopen van hun appartement zo'n 3 jaar geleden...
Ondertussen zijn beide blokken helemaal op hoogte, wordt er al gewerkt aan de binnenwanden, en het plaatsen van de kozijnen (zoals hierboven te zien is voor blok 18), dus de kopers kunnen zich nu echt gaan verheugen op de oplevering.

Horeca

In het voorjaar gaat DSTRCT-DZ open (https://dstrct-dz.nl/).

dstrct

Hier kunnen we straks terecht voor koffie, ontbijt, lunch of een maaltijd voor 's avonds. DSTRCT-DZ komt onderin op de hoek van blok 3, een mooie plek met zon op het terras. Wij kijken er naar uit om daar lekker in de zon te kunnen gaan zitten!

Medisch centrum

Onderin blok 5 komt een medisch centrum, met onder andere een apotheek, een huisartsenpraktijk (https://www.huisartsenpraktijkhollandpark.nl/), en een fysiotherapiecentrum (https://smcdiemen.com/).

Infrastructuur

Er is in 2019 al heel veel veranderd qua infrastructuur. De verbinding tussen blok 16 en blok 1 is er nu ook voor auto's en fietsers, het plein bij blok 3 is gerealiseerd, verschillende grachten zijn gemaakt of doorgetrokken, parkeerplaatsen zijn erbij gekomen en het tankstation is inmiddels verdwenen om plaats te maken voor het park. De fietstunnel onder toren 3 is inmiddels ook geopend, waardoor we nu heel snel aan de andere kant van Diemen kunnen komen, bijvoorbeeld naar winkelcentrum Kruidenhof.

Fietstunnel

In 2020 zullen er verdere stappen gezet gaan worden. De inrichting van de openbare ruimte bij blok 5 wordt afgerond, en daarna zal er bij blok 1 aan de ontsluitingsweg naar de Piet Mondriaansingel gewerkt worden. Daar komt een brug naar de Bergwijkdreef voor fietsers en voetgangers, waarna er in de loop van 2020 meer bruggen zullen volgen.
We verwachten dat met de oplevering van blokken 18, 19 en 20 ook de grachten verder doorgetrokken zullen worden, maar de precieze plannen daarvoor zijn ons nog niet bekend.

Blok 8, toren 5 en 6

Het Diemercircle gebouw is weg, en heeft daarmee plaatsgemaakt voor blok 8 en torens 5 en 6.

Diemercircle

Voor de realisatie van blok 8 en toren 5 en 6 zal er in begin 2020 een bespreking in de gemeenteraad zijn over het ontwerp, omdat dit niet geheel voldoet aan het bestemmingsplan. Onder andere zal bij blok 8 de maximale hoogte van 25 meter naar 26,7 meter gaan, met daarbij een extra hoogteaccent van 30 meter. Bij blokken 6 en 7 is er al een hoogteaccent van 30 meter aanwezig.
In totaal zullen er 288 woningen gerealiseerd worden, en zullen er tenminste 193 inpandige parkeerplaatsen komen. Hiervoor wordt een norm van 0,6 parkeerplaats per woning gehanteerd. Daarnaast zijn er op basis van de norm van 0,25 parkeerplaats voor bezoekers ook nog 72 parkeerplaatsen nodig. Hiervoor is het plan om deze inpandig in blok 8 te realiseren met 88 openbare bezoekersparkeerplaatsen.
Blok8Toren5 6

Blokken 22 en 23

Voor blokken 22 en 23 is de kelder gereaiseerd, en in 2020 zullen we deze blokken de hoogte in zien gaan.
Blok22 23
Er is een mooie timelapse video gemaakt van de bouw in 2019: https://vimeo.com/368301419

Parkbuurt - Holland Park West

Op 20 december zijn de overeenkomsten getekend voor de realisatie van 706 woningen in Parkbuurt, het west gedeelte van Holland Park. Deze buurt zal ontwikkeld worden door Xplore, bestaande uit Dura Vermeer en Bouwfonds Property Development (BPD). Van de 706 woningen zijn 212 woningen sociale huur, en 170 zullen middeldure huurwoningen worden. In het plan wordt rekening gehouden met 1500 m2 aan voorzieningen, en er wordt een brede school gerealiseerd met ruimte voor zo'n 700 basisschoolleerlingen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal.

hollandparkwest

Het plan is om de school en de eerste woningen al in 2022 in gebruik te kunnen nemen, dus onze verwachting is dat er in 2020 de eerste bouwactiviteiten plaats zullen vinden.
Om een indruk te krijgen van hoe Parkbuurt er straks uit gaat zien, is deze video aan te raden: https://player.vimeo.com/video/380730248

 

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!