In juni 2018 verstuurde Holland Park een nieuwsbrief. Hier kun je deze nog eens teruglezen!

 

Nieuwsbrief Juni 2018
 

Beste Buren,

We hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten en werken hard aan de bouw van Holland Park om een mooie, levendige wijk te realiseren. Via onze nieuwsbrief geven wij je een update over de werkzaamheden en laatste ontwikkelingen in Holland Park. Verder gaan we ook in op een aantal praktische zaken.

 
 
Blok 3 opgeleverd

Onlangs zijn de nieuwe bewoners van Blok 3 verwelkomd in Holland Park. Dit blok bestaat uit 110 appartementen, verdeeld over 8 verdiepingen. Met de oplevering van Blok 3 worden er nu ruim 500 appartementen bewoond in Holland Park (Blokken 1, 2, 3, 21 en Torens 1 en 2 zijn opgeleverd).
 
 
Kom ondernemen in Blok 3!

Op een prachtige locatie in Blok 3 met uitzicht op de gracht, bieden wij commerciële ruimtes te huur aan. Ben of ken jij een enthousiaste ondernemer die zich wil vestigen in deze bijzondere nieuwbouwwijk? Bezoek onze webpagina en neem contact op!
 
Oplevering Blok 16
Aan de woonblokken in aanbouw wordt flink doorgewerkt. De oplevering van Blok 16 vindt rond de zomervakantie plaats. Dit blok bestaat uit 124 appartementen met een gevarieerde gevelarchitectuur en zonnige buitenruimtes aan het water. Toekomstige bewoners in Holland Park worden rechtstreeks via hun aannemer geïnformeerd over de opleverdatum van hun woning.
 
 
 
Werkzaamheden
 

Opbouw Blok 5
De komende periode wordt er gewerkt aan de opbouw van Blok 5. Vloeren worden gestort en verdiepingen worden langzaam zichtbaar. Ook wordt er een begin gemaakt met het metselwerk van de gevels. Blok 5 bestaat straks uit 113 appartementen, verdeeld over 6 bouwlagen. We verwachten dat de ruwbouw van de eerste twee verdiepingen van Blok 5 voor de bouwvakantie gereed zijn.

Werkzaamheden Zilvermeeuwpad
In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij je over het aanleggen van een nieuwe kade langs het Zilvermeeuwpad. De vorderingen zijn goed zichtbaar en het eerste gedeelte van de kade bij Blok 21 is inmiddels gereed. De komende periode wordt ook de kade bij Blok 16 gerealiseerd. Zodra alle kades gereed zijn, worden de bruggen aangebracht. We verwachten dat dit in het najaar gereed is.
 
Hoogste punt viering Toren 3
In het voorjaar hebben we met het bouwpersoneel en overige betrokkenen gevierd dat het hoogste punt van Toren 3 was bereikt. Dit gebouw bestaat uit 15 lagen, waarvan 13 woonlagen met 37 vrijesector huurappartementen. Ook Blokken 6 & 7 en Toren 4 zijn bestemd voor de vrijesector huur. Naar verwachting zijn deze gebouwen in de zomer op hoogte.
 
Nieuwe ontsluitingswegen
Van de Bergwijkdreef naar de Piet Mondriaan-singel is een nieuwe ontsluitingsweg voor bewonersverkeer gerealiseerd. De weg aan de zuidwestzijde van het kantoor van Zorg Instituut Nederland dient nu als ontsluitingsweg voor bouwverkeer. Voor de ontsluiting van Blok 16 wordt tussen Blok 20 en 21 een voorlopige toegangsweg aangelegd. Deze weg wordt aangesloten op de toegangsweg naar de Bergwijkdreef. 
Sloop viaduct
Om ruimte te maken voor de bouw van Blok 22 en 23, starten we op 2 juli met de sloop van het viaduct in de ontsluitingsweg van het bouw-verkeer. Tijdens deze sloopwerkzaamheden worden fietsers en voetgangers ongeveer 2 maanden omgeleid. Verder wordt er een tijdelijk fiets- en voetpad door het park aangelegd wat nu al goed zichtbaar is. De verbinding wordt later dit jaar opengesteld, zodra het verleggen van de Bergwijkdreef gereed is. 
 
Bouwgroep Moonen failliet: afbouwgarantie Woningborg

Je hebt het vast in het nieuws voorbij zien komen of bent misschien al op een andere wijze geïnformeerd. In april jl. is Holland Park geconfronteerd met het faillissement van Bouwgroep Moonen. Een zeer vervelende situatie, niet alleen voor de kopers van een appartement dat door hen werd gebouwd, maar zeker ook voor de medewerkers van Bouwgroep Moonen, onderaannemers, leveranciers en overige betrokkenen.
 
De appartementen in Holland Park die werden gebouwd door Bouwgroep Moonen, zijn verkocht onder de Woningborg afbouwgarantie. Van Woningborg hebben wij vernomen dat zij hard werken aan het bieden van een oplossing, door het contracteren van een opvolgende aannemer.
 
 
Video
 
Architect Dik Smeding over Toren 1 & 2
Architect Dik Smeding heeft Toren 1 & 2 ontworpen en vertelt daar meer over in deze video.
 
 
 
Praktische weetjes
 
Blauwe zone winkelcentrum Kruidenhof uitgebreid
Wegens de hoge parkeerdruk bij winkelcentrum Kruidenhof is vanaf 18 juni jl. de blauwe zone in dit gebied uitgebreid. Parkeren is hier nu toegestaan voor maximaal 2 uur, met de bekende parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit gelegd.

Verkeersdrempels
Om de snelheid van het verkeer over de Piet Mondriaansingel te beperken, geldt er een snelheidslimiet van 30 km/u. Er zijn verkeersdrempels aangebracht die automobilisten helpen om zich aan de snelheid te houden, zodat de straat veilig en aangenaam blijft voor alle omwonenden en passanten.

Aanbieden huisvuil en grofvuil
Tijdens de bouw van Holland Park plaatsen we tijdelijke bovengrondse containers voor de inzameling van restafval, glas en papier. Op termijn worden deze vervangen door ondergrondse containers. Zodra dit ingaat, ontvangen betreffende bewoners hier meer informatie over via de afdeling afvalinzameling van de gemeente. 

Werkzaamheden station Diemen-Zuid
Door onderhoudswerkzaamheden is de toegang van het Roerdomppad naar het perron van Station Diemen-Zuid tijdelijk afgesloten. Van 20 juni t/m 20 juli is het perron alleen via de stationshal bereikbaar. Voor het Roerdomppad geldt een afsluiting in de periode van 25 juni t/m 6 juli.
 
 
 

Werk in uitvoering

Bouwwerkzaamheden gaan nooit onopgemerkt voorbij. Wij proberen er alles aan te doen om het werk met zo min mogelijk hinder en met aandacht voor de buren uit te voeren. Heb je vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken? Kom gerust eens langs bij het Informatiecentrum van Holland Park aan de Eekholt 42. Natuurlijk kun je ons ook bellen via 020-5209577 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De mailbox wordt op werkdagen gelezen en vlot beantwoord.
 
Het informatiecentrum aan de Eekholt 42 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vanwege de bouwwerkzaamheden zijn we bereikbaar via de Daalwijkdreef/Elsrijkdreef.
 
 
 
 
 
Wij gebruiken uw persoonsgegevens omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hieronder uitschrijven. Hoe wij verder omgaan met persoonsgegevens kunt u lezen op https://www.hollandpark.nl/nl/privacy/ en op https://www.diemen.nl/bestuur/publicatie/privacyverklaring.
Copyright © 2018 , Bergwijkstadspark B.V. All rights reserved.

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!