mijnhollandpark website

Welkom op mijnhollandpark.nl: dé website voor bewoners van Holland Park door bewoners van Holland Park.

Voordat we ingaan op waarom we deze site opgezet hebben, zullen we ons eerst even voorstellen. Wij zijn Stefan en Bart, en gaan over hopelijk niet al te lange tijd in blok 19 op Holland Park wonen. Tot begin 2018 woonden wij nog in Eindhoven, en hebben daarna de stap naar Amsterdam gezet. Daar zitten we nu in een huurwoning vlak bij Holland Park, totdat blok 19 opgeleverd wordt. Wij werken allebei in de IT-sector, Bart als besturingsconsultant en Stefan heeft zijn eigen bedrijf in webdesign, grafisch design en communicatie.
Wij kijken allebei heel erg uit naar de realisatie van ons appartement, en volgen daarom al het nieuws rondom Holland Park: de blokken/torens en alles eromheen. Onze ervaring daarmee is dat het vaak moeilijk is om bepaalde informatie terug te vinden. Veel wordt gedeeld op Facebook, maar daar kun je niet makkelijk iets terugvinden. Daarnaast ervaren we nu dat het niet makkelijk is om alle bewoners te bereiken als dat nodig is, zoals bijvoorbeeld met de perikelen rondom het faillissement van Moonen, de aannemer voor blokken 18, 19, 20 en 21. Daarom leek het ons een goed idee om een website voor de bewoners van Holland Park op te zetten, waar informatie goed terug te vinden is, en waar alle bewoners actief kunnen zijn als ze dat willen. 

We doen dit overigens alleen omdat we denken dat dit een waardevolle verbinding kan vormen voor Holland Parkers. Omdat er wel best wat tijd nodig zal zijn om alles bij te houden, zoeken we wel nog hulp (zie hieronder).

Een nieuwe wijk, een nieuwe site

Holland Park wordt een geheel nieuwe wijk, met bewoners die elkaar nog niet kennen. Wat is er dan leuker om een platform te hebben waar bewoners elkaar kunnen vinden, het laatste nieuws kunnen zien over Holland Park en met elkaar informatie kunnen uitwisselen? Er komen meer dan 3000 bewoners in het 'originele' gedeelte van Holland Park, maar niet lang geleden is er bekend geworden dat er nog twee gebieden bij gaan komen. Dit betekent dus nog een paar duizend bewoners erbij op Holland Park. Met duizende bewoners mag een eigen site natuurlijk niet ontbreken ;-)

Registreer je nu als bewoner

Misschien vraag je je af waarom we ervoor gekozen hebben om je te laten registreren voor bepaalde inhoud. We hebben hiervoor gekozen om op die manier bewoners de mogelijkheid te bieden informatie uit te wisselen die niet voor iedereen zichtbaar is. Denk aan het organiseren van activiteiten in Holland Park, ideeën om de buurt veiliger te maken, detailinformatie over de gebouwen zelf, enzovoort. Door je te registreren krijg je toegang tot twee gedeeltes die anders niet toegankelijk zijn:

 • Het Holland Park bewoners gedeelte
 • Het specifieke gedeelte voor jouw eigen blok/toren

Het is nog niet voor alle blokken/torens mogelijk om je te registreren, omdat we eerst iemand nodig hebben voor ieder(e) blok/toren die kan checken of de persoon die toegang vraagt wel daadwerkelijk een (toekomstige) bewoner is. 
Op dit moment is het al mogelijk blok 3 en blok 19 en binnenkort blok 16, blok 18 en blok 5. Zodra vrijwilligers zich aangemeld hebben voor de andere blokken/torens kun je dat hier terugvinden. Zie ook Over inloggen op mijnhollandpark.nl.

De inhoud van mijnhollandpark.nl

Er wordt nog flink aan de mijnhollandpark.nl website gebouwd, maar hieronder kun je zien wat de ideeën zijn, en wat daarvan al werkt:

 • Openbaar gedeelte
  • Informatie over de blokken
  • Openbaar nieuws
  • (nu nog informatie over bewoners en activiteiten, maar dit gaat naar het afgeschermde gezamenlijke gedeelte)
  • To do: Informatie over voorzieningen, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen, enzovoort (vooral handig voor iedereen die niet bekend is in Diemen en omgeving) 
 • Holland Park bewoners gedeelte (inlog vereist)
  • Nieuws voor alle Holland Parkers
  • Een forum, waarin bewoners op allerlei gebieden gesprekken kunnen voeren
  • To do: Holland Markt: een marktplaats waarin bewoners advertenties kunnen plaatsen
  • To do: Een evenementenkalender waarin evenementen van Holland Park geplaatst kunnen worden
  • To do: Een mogelijkheid om in contact te komen met Holland Parkers die dezelfde interesse delen (sport, muziek, cultuur, enzovoort) 
  • To do: Documentatie over Holland Park (brochures van de blokken/torens, filmpjes, bouwplannen, enzovoort)
 • blok/toren gedeelte (inlog vereist)
  • Nieuws voor de bewoners van een blok/toren
  • Een forum, waarin bewoners gesprekken kunnen voeren over een specifiek blok/toren
  • Documentatie over het blok of de toren
 • Algemeen:
  • Een mogelijkheid om je te registeren en in te kunnen loggen
  • Een zoekfunctie om makkelijk informatie te kunnen (terug-)vinden 

Deze onderdelen zijn nog niet allemaal gerealiseerd, dit kost nog behoorlijk wat tijd in de avonduren. Daarom horen we graag van jou wat jij belangrijk vindt. Dan weten wij waar we het eerst aan moeten werken. De prioriteit ligt nu op het bieden van een specifiek afgeschermd gedeelte voor Holland Parkers en blokken/torens, met een forum binnen deze gebieden om informatie met elkaar uit te kunnen wisselen. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Kijk op Blok 19 op mijnHollandPark actief!
Van hieruit gaan we verder... 
Maar na het realiseren van de onderdelen zit de echte waarde natuurlijk in de inhoud...

Altijd al journalist willen zijn? Of schrijver? Dit is je kans!

Het opzetten van de site was natuurlijk al behoorlijk wat werk, maar dat lukte nog met z'n twee. Maar je kunt je voorstellen dat als er straks een eigen gedeelte is voor ieder blok/toren, het niet meer mogelijk is om met twee man de laatste stand van zaken voor ieder blok/toren bij te houden en te zorgen dat er voor ieder blok/toren interessante artikelen te vinden zijn.
Daarom zoeken wij voor ieder blok/toren één of twee personen die voor dat blok/toren de registraties willen controleren, de inhoud willen gaan verzorgen (en ingezonden artikelen plaatsen) en mee te denken over eventuele verdere ontwikkelingen van mijnhollandpark.nl. Als je hierin geïnteresseerd bent, dan laat het ons weten! Wij zullen binnenkort dan een sessie organiseren waarin we wat uitleg geven over hoe het content management systeem werkt waarin de artikelen geplaatst kunnen worden.

Samen maken we de wijk!

1000 Resterende tekens


mijnHollandPark

Heb je een vraag of een suggestie om de site te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Gaat de vraag over inhoud van een specifiek(e) blok/toren? Stel hem dan via het forum!